AROMATERAPI MASSAGE

En aromaterapi-massage er en massage med tilført æterisk olie i en basisolie, eller som duft infusion i rummet under din massage. De æteriske olier kan påvirke vores humør, og det gør dem brugbare, hvis man lider af stress, modløshed, uro osv.

Der findes flere dokumenterede studier der viser at æteriske olier kan have en effekt i forbindelse med fx angst, smerte og stress. Det påvirker vores limibiske system (den del af hjernen der styrer vores hukommelse, følelser og instinktive adfærd) via receptorerne i næsen. Kan sammenlignes med hvordan man føler på tryghed, når man fx dufter hjemmebag fordi duften forbinder os med trygheden ved at komme hjem til mor.

Et studie har fx vist, at duften fra bergamotte olie lindrede angst før operation hos 109 patienter, der ventede på en operation.

Et af de mest interessante studier har vist, hvordan citronolie lindrede smerte hos mus.

Inhalation af pebermynteolie har vist sig at kunne lindre kvalme.

Der er mange, mange andre studier af dette område. Og som det er med studier, nogle er med effekt, andre ikke, men der er næppe tvivl om, at visse dufte kan lindre både angst, stress og smerte. Ikke behandle, men lindre.