BINDEVÆVSMASSAGE/CUPPING

Vaner fra gentagne bevægelsesmønstre eller fra operationsar et.c kan som bekendt skabe spændinger i kroppen og dermed i bindevævet.
Som et specialiseret netværk gennemtrænger bindevævet enhver struktur i kroppen, og nærmest som et stykke sammenhængende væv omslutter det alt fra hoved til tå.
Spændinger der sætter sig i kroppen påvirker også bindevævet og kan resultere i pres på nerver, muskler, blodkar,og organer. Det har selvfølgelig konsekvenser. Når vi arbejder med bindevævet påvirkes, det autonome nervesystem, idet det er ansvarligt for reguleringen i tilstanden mellem spænding og afslapning i hele kroppen.
Spænding/stress kaldes kamp/flugt refleksen. Det modsatte er afspændingsresponsen.

Behandlingen er meget vitaliserende men kan gøre lidt ondt alt efter hvor mange spændinger er findes.

Jeg arbejder oftest med en sugekop ved bindevævsmassage. Det effektive sug, der skabes i kopperne virker indirekte helt ned i dybden af bindevævet og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer. Det er en gradvis proces som langsomt løsner bindevævet og derved frigiver affaldsstoffer. Disse transporteres, over i de udrensende blodkar og videre til udrensningsorganerne.
Symptomer på affaldsstoffer i bindevævet kan være

  • Større eller mindre væskeophobninger. Det ses som væskefyldte ben, væske i fingrene, hævelser under øjnene og på øjenlågene og/eller væskeophobninger generelt
  • Huden kan miste noget af sin elasticitet og blive dejagtig/slap/løs/rynket
  • Der kan være enten “lokal” eller generel overvægt, der oftest forveksles med fedt, da det ser ud på samme måde